الأربعاء، 28 أغسطس 2013

الخشاف على الطريقة السورية


المكونات

10 ثمرة بلح

½ كوب شرائح أناناس

3 ملعقة كبيرة قشطة

8 كوب ماء مغلي

10 ثمرة مشمشية

¼ كوب زبيب

¼ كوب فستق

½ كوب سكر

10 ثمرة قراصيا

¼ كوب جوز

¼ كوب لوز

ثمرة تفاح

ثمرة موز

طريقة التحضير

1- اسلقي اللوز والفستق المقشر مع السكر، وبعد كده انقعيهم في الميه اللي سلقتيهم فيها.
2- ضيفي الزبيب والجوز والبلح والقراصيا والمشمشية للوز والفستق المنقوع، وسيبيهم لمدة من 3 لـ4 ساعات.
3- قطعي الموز والتفاح والأناناس قطع صغيرة وضيفيهم على الخشاف.
4- حطي الخشاف في التلاجة وبعد كده طلعيه وزينيه بالقشطة، وقدميه بارد لضيوفك.

منقول من http://vb.mediu.edu.my/showthread.php?t=77029


مع تحيات جامعة المدينة العالمية

0 التعليقات:

إرسال تعليق