الأربعاء، 28 أغسطس 2013

بسبوسة بالعجوة



المكونات

كوب دقيق سميد

كوب عجوة بدون نوى

3 ملعقة كبيرة لبن بودرة

ملعقة صغيرة بيكينج باودر

كوب ماء دافئ

½ كوب زيت

بيضة

فانيليا

مقادير الشربات:

كوب ميه

كوب سكر

عصير ليمونة

فانيليا

طريقة التحضير

1- لتحضير الشربات، هاتي حلة وحطي فيها الميه والسكر وعصير الليمون وسيبىيه لغاية ما الشربات يعقد، وبعد كده ضيفي الفانيليا على الخليط وسيبيهم دقيقتين على النار واطفي عليه وسيبيه يبرد.
2- اخلطي كل مقادير البسبوسة -ما عدا العجوة- في الخلاط الكهربائي.
3- شيلي نصف كمية العجينة من الخلاط، وحطي العجوة مع النصف اللي في الخلاط واضربيهم تاني كويس.
4- افردي خليط البسبوسة والعجوة في صينية وبعدين حطي باقي كمية البسبوسة، وممكن تزينيها باللوز المقشر أو أي مكسرات عندك.
5- سيبي البسبوسة تخمر لمدة 5 دقايق، وبعد كده دخليها في فرن ساخن على نار متوسطة لمدة 30 دقيقة.
6- طلعي الصينية من الفرن وصبي عليها الشربات وقدّميها.

منقول من http://vb.mediu.edu.my/showthread.php?t=77030


مع تحيات جامعة المدينة العالمية

0 التعليقات:

إرسال تعليق