الخميس، 29 أغسطس 2013

صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه

صينيه اللحم المفروم بالبشاميل 
بكرات البطاطس المهروسه


المقادير



نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة)
شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى


الطريقة


- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل
ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات 
مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. 
يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، 
حتى يصبح لونه محمر.. 
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع
الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه 
بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك

المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه 
حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش 
الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم 
ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف 
البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..



اللحم المفروم بصلصه البيتزا




نضع طبقه البشاميل




كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل




و رشي فوقها الجبن الرومى 
او الموتزاريلا



مع تحيات جامعة المدينة العالمية

0 التعليقات:

إرسال تعليق