صينيه اللحم المفروم بالبشاميل
بكرات البطاطس المهروسه
بكرات البطاطس المهروسه
المقادير
نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة)
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة)
شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى
الطريقة
- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل
ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات
مع تفتيته حتى ينضج وينشف..
يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم،
حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع
الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه
بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك
ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات
مع تفتيته حتى ينضج وينشف..
يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم،
حتى يصبح لونه محمر..
(بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع
الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه
بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك
المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه
حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش
الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم
ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف
البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش
الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم
ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف
البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
اللحم المفروم بصلصه البيتزا
نضع طبقه البشاميل
كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل
و رشي فوقها الجبن الرومى
او الموتزاريلا
او الموتزاريلا
مع تحيات جامعة المدينة العالمية
0 التعليقات:
إرسال تعليق